Ájo stůj si za čím chceš, ale já v peklárně dělala 1) spálené rohlíky (první z pece) se vozily na určené místo za pec kde se nechaly ztvrdnou - později se použily na strouhanku
2) vrácené rohlíky či housky končily též na daném místě a dělala se z něj strouhanka
3) na zkrmení šlo jemné pečivo - koláče, loupáky, koblihy, popř. předpeky z pece, staré veky, přebytky starého baleného chleba
4) starý chléb šel na rozemletí a šup s ním do nového těsta
5) též se u nás vyrábělo čerstvé pečivo, které šlo na mrazák - tolik vek by se před Vánoci a Velikonoci nenapeklo + hypermarkety některé zboží rozpíkají
6) mmch kamarádky přítel dělal v úplně jiné pekárně a bylo to to samé, navíc dodnes vzpomíná jak se pouštěly v pekárně stroje naprázdno aby z nich vyběhly myši
7) a hygiena? Ta kolem vždy jen prošla - byla dopředu ohlášená tak se pravda trochu gruntovalo, ale vesměs si kontrola sedla do kanclíku a pochutnávala na čertvých koláčích a koblížkách
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.