"Problém je v tom, že v ČR "speciální školy" nejsou zřizované pro děti s nadprůměrnou inteligencí! Dokonce ani pro děti s průměrnou inteligencí. To ti nikdo neřekl?"
Možná by bylo lepší je zřídit, než všechny nutit k integraci, ne?
"Za celou dobu téhle diskuse, kdy se ti různí lidé snažili navrhnout různé způsoby řešení situace, v níž se nachází třída, do které chodí tvoje dcera, jsem u tebe nezaznamenala jedinou reakci typu - aha, dobrý nápad, zkusím. Prosazuješ jediné řešení - zbavit se problémového dítěte. Že tu situaci primárně způsobila tato konkrétní škola (nikoli toto konkrétní dítě, t je stejnou obětí špatných kroků školy jako tvoje dcera), a že to tedy s velkou pravděpodobností bude špatná škola i v jiných směrech, odmítáš uznat."
Mnoho různých způsobů jsem tady nezaznamenala, kromě výhrad k práci asistentky, na kterou si stejně míním stěžovat, což jsme psala.
"Odmítáš osobně kontaktovat rodiče dívky a činit je odpovědnými za způsobenou škodu ("oni by se asi nedoplatili")."
To, že to sem nepíšu, neznamená, že to vůbec neřeším. Matce dívky jsem si samozřejmě stěžovala, bylo to naprd.
"Že patrně nějakou škodu natropil i tvůj nevyhraněný přístup k oné dívce (ve škole tvé dceři "soustavně" ubližuje, bere jí násilím svačiny, ničí jí pomůcky, hází věci do záchodu, dcera chodí domů s pláčem a je spokojená, pokud je dívka dlouhodobě nemocná; přesto takto problémové dítě u tebe zazvoní a chce si s tvou dcerou hrát, svolíš a necháš je venku bez dozoru) opět odmítáš uznat a své chování změnit nehodláš."
Ne, nebývají venku bez dozoru. Nestojím jim za prdelí, ale skutečně si jich všímám.
A ano hrát si jim dovolím, protože moje bezstarostná dcera si to přeje, pokud se zrovna nic nestalo a mě je jí líto. Takže asi spíš mám být matka drsňačka a nedovolit to, aby si místí matky rovnou mohly říct, že jsme zaujatá proti postiženým, když to nedovolím.
" Tvůj postoj je takový, že změnit se musí všichni kolem tebe, na to máš přece právo.
Tak co pak čekáš? Že se vše vyřeší "samo" jen proto, že si to přeješ?"
Asi ti uniko, že se to děje asi třetím rokem a o nějaké zmeny a řešení se pokouším celou tu dobu.
Předchozí