| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Separace dítěte od matky po porodu

Milá Soňo, četla jsem jen část diskuse a ráda bych ti vyjádřila podporu a pochopení pro tvůj postoj a snahu být se svým dítětem i proti vůli lékařů. Jsou lékaři, kteří velmi dobře chápou důležitost blízkost matky a pak ti druzí, proti kterým ses odvážně postavila, abys pomohla svému dítěti k uzdravení. Sama mohu porovnávat, v prvním případě Jip fakultní nemocnice, kde mi "dovolili" být se svým vážně nemocným sotva dvouletým dítětem 15 minut na návštěvě, prý nemají podmínky a nejsou na to zvyklí, matky by se jim pletly, o pár dní pozdějí Jip velké pražské fakultní nemocnice, kde mi bylo řečeno, že jsou velmi rádi, že jsem ochotná tam být se svým dítětem, protože mě tam kvůli němu potřebují. Takže postoje jsou různé, bohužel ještě stále je dost zdravotníků, kteří si stále nechtějí připustit, že jejich odborný podíl je jen půlka cesty k uzdravení, že často nestačí a že psychika a to platí u všech ale u malých dětí zvlášť je ta druhá půlka podílu nutného k uzdravení. Máma u malého dítěte v nemocnici je stejně důležitá pro jeho uzdravení jako lékaři, oni jsou tam od odborné pomoci, ale k té je třeba přidat podporu duševní síly dítěte a tu oni nikdy nejsou schopni poskytnout. Platí to i v případě, že se boj s nemocí prohraje, možná že v tomto případě o to víc. Není nic horšího pro pozůstalou mámu než vědomí, že její dítě umíralo samo bez její podpory, bez toho, aby mohlo cítit její lásku, možná s pocitem, že ho všichni blízcí opustili a že zůstalo úplně samo.
Proto si myslím, že jsi pro svou holčičku udělala, co jsi mohla a hlasy, které vás tady obviňují ze snahy své dítě poškodit, nemají podle mě pravdu. Z neuvědomělé snahy poškodit tvé dítě bych obvinila spíš ony zdravotníky, kteří ti tímto způsobem bránili poskytnout tvému dítěti, co potřebovalo k uzdravení stejně tak jako jejich péči.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.