"Ecim,
přijde mi nelogické předpokládat, že středoškolák je poloviční idiot, se kterým si vysokoškolák nemá co říct, protože to tak není. Posuzování lidí podle dosaženého vzdělání je snobismus prvního řádu a vlastně i znak jistého primitivismu."
NESOUHLASÍM. A překvapuje mě tvoje potřeba nenávistných výpadů vůči studovaným lidem. Že by kyselé hrozny?
Chtěla jsem například chlapa, který bude chtít žít celý život v Praze. Ne proto, že by mimopražáci byli horší, ale protože já mám Prahu ráda a mám tu všechno, na čem mi záleží.
"Zkus si představit, že tvůj partner by byl ve všech směrech stejný jako je, pouze by neměl nějaký titul. Co by se tím změnilo? Čeho je ten titul důkazem? Že měl čas a chuť něco studovat? A to ho dělá automaticky lepším nebo kvalitnějším?"
Kdybych si měla vybrat mezi pitomcem s VŠ a hodným a slušným člověk em bez ní, tak si samozřejmě vyberu toho druhého. Ale na světě nejsou jen dva muži, že.
Manžela obdivuji za spoustu věcí a mimo jiné i za to, že byl dostatečně inteligentní, pilný a vytrvalý, aby vystudoval VŠ. A mně vždycky imponovali muži, kteří něco dokázali.