| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Příliš mladá matka?

Pawlo, díky za přípomínku, je velmi hezká. Ale sama za sebe nebo vcítěně za ty ostatní, kteří by se s tím ztotožnili, svět se točí kolem slunce, rozhodně ne kolem obyčejného člověka jako jsem já nebo v podstatě kohokoliv jiného. Já to třeba vnímám hodně rovnoprávně, ale starších /nebo mladších/ eticky hodnotných lidí si nesmírně vážím. Sama jim možná nesáhám ani po špičky. Lidé mají stoprocentně svých vlastních starostí dost, aby se nesoustředily na nějakého přistěhovalce nebo mladou matku:)Za předpokladu nějaké normálnosti. Ale zkus si představit pár těch nenormálních /nebo zakomplexovaných/ lidí, kteří svou pozicí servou podobně smýšlející / i třeba zdravý, nebo disciplinovaný/ dav. /třeba Hitler/.
Dav umí vyvinout neuvěřitelnou sílu a dá se s ním vymyslet nová všeobecně platná "pravda", kterou za dlouhodobého působení mohou zničit i silného jedince. Šikana v práci apod. Zrovna nedávno jsem postřehla - bylo to ve školce - jak se některé, zase podotýkám některé, učitelky stavěly k "vyčuhujícím" dětem jako k nesmírně problematickým. On/ona je ta chyba, a protože mám momentální převahu, mohu pěkně ubližovat. Přitom pouze nezvládala situaci, a dost možná by to dítko mohlo být jednou té paní/společnosti užitečné právě díky své osobitosti. A jinak děti jsou určitě osobnosti, ale dospělí se dokážou opičit úplně stejně jako ty děti. Nic není jenom černé, i ten příběh, který jsem popsala má svůj happy end. Ale jde o to, že je někdy opravdu těžké odolávat těm "větrům", které jakoby si podaly ruku s murphyho vedením:) Jak se říká, co člověka nezabije, to ho posílí. Jsou lidé, kteří tím opravdu trpí, zvlášt protože nemají patřičnou kompenzaci. A to je hrozně důležité, chci takové lidi rozhodně povzbudit. Protože, nemůžu si pomoct, zdá se mi, že "dobro" a láska se poněkud ztrácí před očima. A citlivost, Pawlo, je velká výsada pro lásku, ale je potřeba mít řádné brnění pro obranu, to máš pravdu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.