Milli, obdivuji Tvoji trpělivost, výměna názorů s Lindou je krásnou ukázkou debaty respektujícího člověka s člověkem, který neuznává názor nikoho jiného, než ten svůj
Milli se snaží v klidu a neútočně vše vysvětlit, přičemž svůj názor nikomu nevnucuje, Linda naopak útočí, sráží, zesměšňuje a podivuje se, že někdo nechce, aby děti poslouchaly bezhlavě na slovo, je mu divné, že někdo repsektuje názory a pocity dítěte a, co si dovoluje tento svůj názor vůbec jen představit. Systém, o kterém nic neví, rovnou odsoudí.
Lindo , věty "poslúcha Vás? podriaďuje sa Vašim príkazom a bez námietok, bez otázok, bez otáľania minimálne ukáže vôľu poslúchnuť Vás? chcete povedať, že máte dokonalé dieťa, ktoré vždy spolupracuje a netreba ho trestať?" mě dostaly. Dítě, které by se takto chovalo by nebylo dokonalé!! Naopak.. Já osobně od dítěte toto vůbec neočekávám. Proč bych děti měla dávat příkazy a navíc očekávat, že se jim podřídí bez námitek??
Pro mě zas jedno pomyslné plus pro MOntesssori školu
Čeká nás zápis, snažila jsem se zjistit něco konkrétního zde na diskusích, zatím se nepodařilo (ačkoliv při rozhodování pro systém MOntessori mi diskuse a nejen ony, byly nápomocné).. Nevadí, půjdeme na zápis do vzdálenější MOntessori školy i do naší spádové, ono to nějak dopadne
Příští týden nás čeká ještě jeden den otevřených dveří a náslech, tak pak možná budeme moudřejší.
za článek i diskusi pod ním díky...