| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Přirozená výchova dětí - oč jde?

ahoj Linda. riesila som takuto situaciu so svojimi detmi, starsi ublizoval mladsiemu. bola som z toho hotova. pokial zacal popoludni, este som to zvladala, chapala som, ze je uz unaveny, ale ked s tym zacal uz od rana a pokracovalo to cely den (bitie, zhadzovanie z gauca, kludne 5x za sebou). musela som sa im stale venovat, alebo mladsieho nosit. samozrejme aj dostal, ale nepomohlo to a uvedomila som si, ze by musel dostavat kazdy den a to predsa nejde! uz som ho zacinala skoro nenavidiet...tak som s tym chcela nieco robit a narazila na knihu Respektovat a byt respektovan. a pochopila som, co je to nastavit pravidla, dat na vyber - mozes sa tu hrat s nami ale nezelame si, aby si komukolvek ublizoval. inak sa budes musiet ist ukludnit do vedlajsej izby. tam som ho odviedla a povedala som mu: az sa ukludnis, prid, radi sa s tebou zahrame. samozrejme tam nezostal ani sekundu, nezatvarala som ho, ale pochopil. a samozrejme to neslo zo dna na den, samej mi to trvalo aspon rok, nez som si na to zvykla, je to fakt obrat v mysleni. ja som tiez musela pochopit, ze nejde o to, aby deti posluchali na slovo, ale aby robili to, co je spravne. a ja som sa hrozne ukludnila. beriem to asi takto: mas na vyber, bud urobis to, co je spravne, alebo nie - a nesies si nasledky, ale prirodzene nasledky, nad ktorymi je treba obcas porozmyslat. je to skratka na tebe. (priklad, ako som to riesila ja, ked uz toho bolo prilis, pripominam, ze sa jednalo o 4rocne dieta): mlatite a hadate sa cele dopoludnie, popoludni sme chceli ist do mesta - bohuzial nemozme, takto sa ludia k sebe nechovaju, bojim sa, ze spadnete pod auto a ja som tak vycerpana vasimi hadkami, ze sa na to necitim a nemam uz chut nikam ist). davam detom co najviac na vyber - mozny vyber, nemozu si vymyslat cokolvek a nedirigujem ich zbytocne, beriem na vedomie ich nazory. a strasne to pomaha. ked chcem, aby sa dieta chovalo slusne, musim sa v prvom rade chovat slusne aj ja. proste mu nerobim to, co by sa od neho nepacilo mne a ani si to nenecham. to znamena, ze napriklad nerozkazujem. ak je nieco potreba urobit, tak poviem, ze je to potreba urobit z toho a z toho dovodu. obcas nejaky rozkaz samozrejme vyklzne, obcas aj kricim, kazdy ma predsa blbu naladu, je unaveny, deti to prepisknu, nie som predsa stroj. ale ked pravidla porusim ja, tak sa im za to ospravedlnim. tak ako by to malo byt a co ocakavam aj od nich. a sme v pohode...:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.