Tak já mám od malička velmi citlivý jazyk na mléko. Trvanlivé pít nemůžu, připadá mi chuťově hnusné a to přesto, že "čerstvé" mléko mám ráda i teplé!
Už jako dítěti se mi stávalo, že jsem dostala mléko a cítila jsem, že je divné. Ostatní ochutnali, připadalo jim normální. Dostala jsem vynadáno, co si vymejšlím. A ejhle, druhý den ochutnali a už to cítili také.
Mně by zajímalo, jakým způsobem se ošetřovalo mléko dřív, za mého dětství, když mohlo klasicky zkysnout na tvaroh. To už se takě nějak pasterizovalo, určitě nebylo jen přelitý "z krávy" do pytliku. Teď to mléko nezkysne.
V článku se píše, že mléko z mlékomatu není tepelně ošetřené. Znamená to, že když ho nechám v teple, tak mi normálně zkysne?
Předchozí