Mléko trvanlivé nekupuji, má pro mně jakousi pachuť, kterou jsem kdysi nazvala "chcíplá chuť". Prostě je to mléko "mrtvé" a já to chuťově vnímám.
Obyčejné pasterované mléko pijeme celá rodina (spotřeba tak 1 - 1,5 litra denně) a jeho "doba výdrže" mi přijde naprosto dostačující. Chápu, že mají moji 85-ti letí rodiče ve sklepě karton trvanlivého mléka, protože jim ho jednou za čas někdo přiveze autem, ale pro běžnou rodinu (pokud není někde na samotě 50 kilometrů od civilizace) jeho kupování moc nechápu. Asi bych v takové situaci měla trvanlivé mléko ve sklepě pro případ nouze (když přes noc před dnem nákupu napadne metr sněhu...), ale jinak bych asi kupovala také to běžné "čerstvé".... (které vlastně čerstvé není). Jo, není nad čerstvě nadojené...Ale to máme jen v létě na Vysočině na chatě....
Simča