Ja obdivuji vsechny maminky,ktere rodily bez ,,oblbovaku,, a neodsuzuji zadne,ktere rodi s epiduralem cio necim podobnym.
Muj porodni plan znel,Epidural ani kdybych o neho prosila.Vedela jsem,ze porod musi byt strasna bolest,ale dokud clovek nezazije jaka je to bolest,popsat se to rozhodne neda.Kazda z nas take snasi bolest jinak.Kazda z nas se dokaze upnout na neco jineho.Nekomu se ulevi,kdyz vsem okolo zacne nadavat a kricet,nekomu pokud ma u sebe nekoho milovaneho a talisman,nekomu se ulevi po epiduralu.
Ja jsem pri svem prvnim porodu vazne nepocitala s tim,ze si necham pichnout epidural,ale celou noc jsem mela bolesti,mala se mela narodit az pred polednem,tak jsem myslela,ze pokud mi okamzite nekdo neulevi,nekoho tam zabiju.Byla jsem dolamana,unavena,vycerpana a v bolestech.Poprve co mi pichli epidural nezabral,tak to zkousel doktor po pul hodce znovu,ale ten si to sliznul.Pul hodiny dele me nechal trpet zmetek a to nemel delat
nakonec epidural zabral a ja jsem byla stastna jako blecha a porod jsem si nakonec vazne uzila,protoze jsem ho mohla v klidu prozit a nemusela jsem myslet na tu prisernou bolest a modlit se at uz je to za mnou.To byla takova uleva,ale takova uleva.....citila jsem se skvele.Musim podotknout,ze v te dobe,kdy jsem si epidural nechala pichnout jsem nemela zadnou predstavu o tom,co to obnasi pro dite nebo jaka rizika to muze zpusobit.....ja jsem ho proste naivne vyloucila a bylo,vic jsem se o to nestarala.A nakonec k nemu doslo...