Kateřino, ten můj první porod byl v klasické porodnici bez chemie a moc se mi ten přístup nelíbil, rodila jsem na koze s nástřihem. Ale na té koze jsem byla jen tu poslední chvíli, spíš mě štvala ta nemocnice celá, že se tam člověk ani v klidu nevyspal.
Druhý porod jsem si chtěla užít lépe po svém, což se mi i povedlo, rodila jsem na zemi na matraci s PA, nějak nebyl čas něco z možností sálu zkoušet, protože to byla taková rychlovka, na kozu jsem lezla až po porodu, protože rodit rychle znamená trochu se potrhat a taky mi museli pomoct s placentou rychle ven, protože se předčasně odloučila (asi se z půlky uvolnila i s porodem dítěte) a krve bylo hodně, ale jen na tu chvilku, než placenta byla venku. Pro mě byl porod placenty horší než porod dítěte, jak mi zmáčnul doktor břicho. Takže dítě jsem dostala na tělo až po porodu placenty, což mohlo trvat tak 3 minuty, to je jediné, co mi kalilo radost z jinak nebolestivého porodu, ale pak bylo už vše špatné za mnou a jen jsem se spolu s manželem z maličké radovali. Měli jsme manželský pokoj a byli jsme pořád spolu.
Kupodivu první dítko v klasické porodnici se narodilo spokojené a vůbec neplakalo a dcerka po mém druhém hladším porodu řvala jak na lesy
a pak kňourala dokud se jí nepodařilo se přisát.