Modroočko, já si na učitelky naší WMŠ nemohu stěžovat. Snad jen, že vůbec netušily, že syna x měsíců terorizuje jeden chlapec. Syn nikdy nežaloval, což se mu v tomto případě nevyplatilo.
Učitelky předly na kolovratu, plstily, pekly chleba, sázely kytky... zkrátka si těch útoků (slovních i fyzických), nemohly při svých rukodělných činnostech všimnout.
Abych věc osvětlila těm, kteří se nad touto skutečností pozastaví- učitelky většinu své pracovní doby něco tvoří, neb to prý děti uklidňuje a jdou jim tak příkladem.
Pravdou je, že mi nevyhovovala úplná absence předškolní přípravy a syn se ve školce často nudil. Nedovedla jsem si představit, že by tam měl setrvat ještě další rok ( dostal odklad z důvodu špatné grafomotoriky ). Na tom musíme doma zapracovat a od WMŠ bych to bohužel požadovat nemohla.
Syn přestal chodit do WMŠ před čtyřmi měsíci a je evidentní, že mu to po všech stránkách prospělo.
Odrazovat, či varovat opravdu nikoho nechci. Jsou rodiče, kterým waldorfská školka i škola vyhovují. Nikde není řečeno, že co se nelíbí mě, někdo jiný nebude obdivovat a naopak. Je fajn, že máme v dnešní době možnost alternativ i co se týče základního vzdělání.
Hodně lidem opravdu waldorf vytrhne trn z paty. Jiným ho tam naopak může vrazit.
Předchozí