| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kritický bod ve vztahu?

Taky moc nechápu, co je odpudivé na genderové rovnosti, krom toho, že je to prostě nezvyk. A myslím, že za tím může někdy být i kolektivní hecování chlapů, kteří byli ještě vychováni tak, že ženská se chlapovi nevyrovná. Za sebe můžu říct, že mi taková společnost nikdy nevyhovovala, prostě proto, že se ode mne chtělo, abych se připojil jako ovce ke stádu a souhlasil s moudry jako... že feministka akorát potřebuje chlapa, rovnost chtějí akorát ošklivky atd. Naopak mi vyhovuje, když se můžu pohybovat mezi lidmi a nemuset je dělit podle pohlaví, ale podle toho, jak si s kým rozumím. Je to mnohem pohodlnější.

"Že by se muž staral mnoho let o ty samé děti a tu samou ženu jen proto, že si rád hraje s dětmi a povídá s ženou, není dle mého přirozené a předpokládá na jeho straně nadstandardní dávku altruismu (:"

Pokud k těm konkrétním dětem a ženě nemá jiný vztah, tak to asi moc přirozené není. Ale předpokládám, že se muži spíš starají o ty samé děti a tu samou ženu, protože je mají rádi a kromě toho si rádi hrají s dětmi a povídají se ženou. Jinak bleskla mi hlavou vzpomínka z cestopisu A. V. Friče někdy z počátku minulého století, z prostředí amazonských Indiánů - popisuje tam už staršího muže, asi po dvaceti letech manželství s tou samou ženou, jak se při nějaké příležitosti hezky ustrojil, aby se líbil svojí ženě... Takže mezi těmi "divochy" to asi bylo přirozené.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.