To bych bývala taky docela brala. Máma si tak aspoň na chvíli odpočine od dětí a zbytek dne se jim může s radostí věnovat. I ty holandské 4 nebo dokonce jen 3 pracovní dny by mi bodly. Já jsem se při rodičovské snažila částečně pracovat, ale většinou to bylo po nocích, takže jsem pak bývala ráno dost unavená a pochopitelně to odnášely děti
Jakmile byly mladšímu 3, nastoupila jsem na plný úvazek, protože jsem poloviční ve svém oboru nesehnala a na zkrácený jsem případně plánovala jít až po zkušební době. Z finančních důvodů na něj ale nakonec nepůjdu. Práce bych musela udělat stejně, jen bych měla míň peněz. Naštěstí máme pružnou pracovní dobu, tak to není tak zlé. Navíc první rok školky mladší syn absolvoval s bráchou, se kterým mají výborný vztah, tak to nebylo tak bolestné. Ovšem na podzim půjde starší do školy a já fakt nevím, kdy s ním budu dělat úkoly
Večer totiž vařím pro mě a pro manžela. Pro sebe bych sice nutně nemusela, ale pokud neuvařím manželovi, bude - jak ho znám - jen o čínských polívkách, párkách apod.