susu, funguje to spíš vegetariánům a veganům (případně lidem, kteří jedí maso velmi zřídka), na uživení veg. rodiny ti stačí mnohem menší plocha a mnohem méně úsilí. Podle mě je mýtus, že pěstování vlastní obživy je obrovská dřina. Copak je snazší vystudovat školu, najít si práci, muset se do práce pěkně oblékat, pendlovat mezi domovem a prací, děti uvrtat do školek (často drahých soukromých), aby při tom nepřekážely, z příjmu platit daně, a z toho, co utratíme za jídlo, DPH?
Zatím jsem na samém začátku vlastní zkušenosti, ale věřím tomu, že pointa je v tom využít síly přírody, ne jít proti ní (nepěstovat monokultury, nepěstovat kyselomilné rostliny na zásadité půdě, nesázet jen to, co jíme, ale také to, co tomu pomůže vyrůst a plodit, a naopak nesázet vedle sebe to, co si vzájemně užírá živiny a vláhu...).
Předchozí