Sama jsem žila v Austrálii pouze asi 3,5 roku, takže nemám až tak bohaté vlastní zkušenosti, ale máme v Austrálii příbuzné a to i s malými dětmi, takže určité povědomí o ceně školek, škol i mimoškolních aktivit mám. Zrovna tak o cenách lékařských výkonů, a proto s tímto příspěvkem můžu jedině souhlasit. A to i v tom bodě popisujícím pomoc australských mužů v domácnosti, Renata to napsala přesně-záleží na tom s kým žijete, nikoliv kde žijete. O tom, jak všichni australští muži doma pomáhají bych si nedělala velké iluze, je to rodina od rodiny. Moje australská tchyně tchána obskakuje úplně stejně jako mnohá česká žena svého muže tady, ne-li dokonce víc. A to není samozřejmě jediný případ, který znám.
Ani ta dětská hřiště jsem teda v Sydney neviděla ani z poloviny tak často jako v Praze, autorka článku v předchozím díle píše, že u nich jsou na každém kroku, ale je zase z jiné části Austrálie, tak možná u nich to tak je. I naši australští příbuzní se diví, kolik je hřišť tady u nás, kolik se nabízí aktivit pro děti za rozumné ceny...takže já bych v tomto ohledu tu Austrálii až tak růžově neviděla.
Předchozí