Tak zrovna tenhle článek převzatý není, vychází ze zkušeností českých rodin - viz odkaz na blog, mimochodem velmi pěkný a inspirativní (a ostatně i autorka článku má blog svůj). A myslím, že podstata článku byla právě v tom, že někdy by bylo lepší - než za pár tisíc dělat práci, která nás nebaví, pro zaměstnavatele, který nás nebaví ještě víc - zkusit najít jinou alternativu. Asi to není pro všechny, ale proč to šmahem zavrhovat. Autorka článku přece netvrdí, že máme zahodit všechny civilizační dovednosti a jít ohryzávat kořínky - ale že by bylo někdy dobré se zamyslet nad tím, jestli opravdu potřebujeme všechno, o čem nám to televize tvrdí. Já bych taky mohla pracovat víc, trávit nad tím večery a noci a víkendy a pak za vydělané penéze koupit dětem lepší mobily a zaplatit jim zájezd do Disneylandu. Místo toho jezdíme o víkendech všichni spolu na výlety do Brd a užijeme spoustu srandy. A taky nějakou chvíli trvalo, než se s tím chlapečci ztotožnili, že prostě jim ten "trapný" starý mobil ještě pár let vydrží. Takže za mě - to je MI dnes pěkný článek.
Předchozí