Buď si jistá, že jsem se se stránkami seznámila docela podrobně, včetně diskusní části. Neřekla bych, že to jsou magoři...ale většina těch projevů na mě působí velmi nezrale - v tom slova smyslu, že středobodem je osobní názor vycházející povětšinou spíše z obavy o ztrátu vlastního pohodlí, životního stylu, volnosti a atraktivity, který se tu a tam má tendenci odvolávat na nějaké objektivnější příčiny, které na mě působí spíše jako ten pověstný "futrál všech sebeklamů a lží". Nemám vůbec nic proti tomu, když se někdo rozhodne nemít děti z jakékoli příčiny - ale pokud svůj názor a rozhodnutí potřebuje skupinově utužovat za podpory striktního vymezování se proti ostatním...a de facto snižovat lidi jiného názoru, aniž by o nich něco věděl, pak to vypovídá o něčem zcela jiném než je prosté rozhodnutí a osobní životní styl. Nic proti tomu, že rozmazlené a nezvládnuté cizí děti umí okolí znepříjemnit některé chvíle...ale chtělo by to trochu pokory, i tito bezdětní lidé byli kdysi dětmi a možná jejich projevy druhým připadaly obtěžující....a jejich rodiče zřejmě nad nimi neohrnovali nos a okolí bylo k jejich dětským projevům tolerantní... tak možná svým způsobem i oni dluží společnosti jistou toleranci k dětským projevům ostatních, když byla svého času ona ochotna snášet jejich jekot, plné plíny, unudlané nosy, uťapané ruce, potřebu pozornosti atd.... Holt - každý z nás musel v životě projít tím "peklem", kterému říkáme dětství, sic by tady nebyl...