S tabletkami mám své špatné zkušenosti. Pět let jsem je polykala po celý průběh menses a výsledek byl, že kvůli sorbiferu jsem často snídala po cestě, protože odpovědi na otázku "Už můžu jest" po užití léku jsem se dočkala často až právě za běhu na spoj.
Vlastně v tomhle smyslu existují lepší způsoby, jak se dá železo doplnit. Do toho ještě svou špatnou práci dělá neužívání nehormonální antikoncepce "z důvodu hemofilie", mladej člověk přibírá, nejsou to svaly a není to IQ. Ten pekelnej
koktejl jsem vysazovala od osmnácti do devatenácti, nejprve se povedlo železo a navíc se mi dařilo se v rámci možností jíst pokrmy s železem místo nějakých prášků, navíc u těch preparátů je to pokaždé stejný, člověk dávku na celý den nejpozději po obědě vyloučí a nemá to efekt.
Vynikající je například k obědu salát (vděčný vyjídač neudaných salátů), zařazování čerstvé zeleniny, doma jsem neměla vynikající zkušenosti se špenátem (vařená kaše z mrazáku s bramborem s kovovou příchutí nebo rozmočeným knedlíkem). Jedla jsem to z donucení a stejně to nemělo ten efekt, tak dlouho se to ohřívalo.
Nechápu, proč lékaři člověku s rizikem nedostatku železa z jakýchkoliv příčin automaticky dávají ten blbej preparát.