| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Rodiče obvykle přísahají, že milují všechny své děti stejně

Jaka malá jsem přistoupila na hru mé maminky a poslouchala ji na slovo. Později jsem se jí vzepřela a šla si svojí vlastní cestou a moje maminka mi napsala. Vždycky jsem v tebe vkládala veškeré naděje, že se o mě postaráš a bratra jsem nenáviděla, protože mi připomínal tátu a ty mi uděláš tohle.
V dospělosti jsem si začala klást otázku, kdybych měla více dětí zda bych je měla všechny stejně ráda. Poté, co jsem si kladla otázku za otázkou si dnes mohu odpovědět ano. Přišla jsem totiž na to, že láska kterou každý hledáme v okolí se v okolí najít nedá, protože my sami jsme tou láskou. Začala jsem tedy více pozorovat a přestala jsem soudit a okolí sledovala jako film v televizi. Postupně ze mě opadávalo všechno, co mě kdy tížilo a když se podívám na druhé, vidím sebe. Pak jsem pozorovala dál a z jiného úhlu a říkala si já miluji a moc, ale co mi vadí na tomto člověku? Vadí mi na něm to, že mě neposlouchá. Aha, já neumím naslouchat sobě, druhým.A začala jsem to zpracovávat. A tak dále, a tak dále. přišla jsem na to, že naše ego s námi někdy pěkně točí a soudí a posuzuje a proto pak děláme to, co děláme a vybereme si svého miláčka. když se staneme pozorovatel a to, co nosíme na krku začneme používat, kde máme, přestaneme srovnávat, soudit a zjistíme, že láska je v nás samých a že milujeme všechny a bezpodmínečně a nikoho méně a nikoho více. Pokud mám nějaké otázky, zklidním se, ustálím se ve vlastním středu a pak si dávám odpovědi. Nehledám odpovědi z venku, ale jdu si pro ně do sebe. Láska je totiž stav bytí a ne vztah. Takže dnes miluji - sebe a když sebe, tak všechny a bez rozdílu a většinou je to tak, že kdo chce, tak se se mnou baví a kdo nechce, tak ode mě utíká pryč. Miluji - milovat. V ničem jiném to není, než se skamarádit s egem, shazovat ze sebe slupky a umět našeho drahého egouška zaměstnat, aby nám byl v našem životě platný a k užitku ne na bolehlav a plkání o druhých lidech, a srovnávání a posuzování. Když jsem se jednou ptala na to, jak vlsatně využívat to, co nosíme na krku, tedy hlavu, přišla mi odpověď mého vyššího já: "Nemyli a budeš vědět a když už budeš vědět, tak i to, kdy a jak myslet." <3

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.