Když vědí kuchařky, jak mají zdravě vařit, proč to nedělají?
Proč používají náhražky stravy mluvím o základních školách, ve školkách si to snad - doufám - nedovolí), proč když dělají předepsanou rybu tak jí nezdravě usmaží, místo toho aby ji například zabalily do alobalu a vrazily do trouby, copak jim chybí fantazie a luštěniny umí zařadit jen v podobě čočky s vejcem v horším případě dokonce s uzeným masem, což děti většinou nejí, proč dětem k pití dělají slazený čaj, když ho lze nahradit čistou vodou ochucenou citronem, pomerančem....proč používají v takové míře živočišné tuky místo rostlinných, proč jako sladký dezert dětem neušlehají tvaroh s ovocem a místo toho upečou buchtu a dokonce s prášku a mohla bych pokračovat, příkladů je spousta.
Buď je to lenost a v tom případě jim někdo musí konečně začít šlapat na paty a nebo to neumí a v tom případě holt potřebují poradce, aby je to naučil, aby je proškolil, aby jim ukázal jak se to dělá správě, zdravě.
Já tuhle iniciativu vítám a doufám, že to dotáhnou do konce, že jim nikdo nebude házet klacky pod nohy.
Předchozí