Pokud jsou někde lány stále stejné plodiny, tak je logické, že je to pro škůdce snadný terč. Pokud ale pochopím "škůdce" jako regulátora něčeho přemnoženého, tak mi přijde, že je to v přírodě výborně zařízeno. A zemědělství bez chemie využívá právě toho, jak to v přírodě funguje. Logicky to nejde dělat ve velkém. Myšlenka ekologického zemědělství je dobrá, problém je, že jakmile něco začne být cítit penězi, tak se toho chytnou lidé, kteří s původní myšlenkou nemají nic společného..ale proto přeci nemůžu odsuzovat bioprodukty...jen si musím lépe vybírat zdroje..což je samozřejmě někdy dost časově náročné, ale není to nemožné..já se snažím jít cestou co největší soběstačnosti a nákupu u svých známých lokálních (i nebio)pěstitelů...je potřeba snahu podporovat a ne hned shazovat...
Předchozí