| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Malé dítě nic nepotřebuje

Souhlasím. Ale nebyla bych tak radikální, až naivní. Vyjádřila bych to slovy "méně je více". Žijeme různě aktivní životy na různých místech, s různou podporou manželů a širší rodiny, s různým počtem různě starých dětí.

Autorkou popisovaná idylka je snadno praktikovatelná v bytě ve velkém městě s dobrou dopravní obslužností. Ale jakmile žijete na vesnici, kde vlaky nejezdí vůbec a autobusy jen sporadicky, jakmile máte starší děti, které potřebujete vodit/vozit do škol a školek, nebo dokonce nakoupit, jakmile máte zahradu, kde spoustu prací s dítětem v šátku zvládnete jen stěží (a to jsem s dvoutýdenním miminem ryla ~k~), je třeba použít zdravý rozum a cit, a nepáchat kontaktní rodičovství za každou cenu. Já jsem v oněch téměř ideálních podmínkách povila prostřední dítě, čistotnou dcerku, která od narození vyměšovala do nočníčku, v kočárku poděděném po bráchovi trávila jen málo času, chůvičku jsme používali jen na návštěvách a dovolených (kam bychom se ovšem bez auta - třeba vlakem - dostávali fakt špatně). Třetí dítě se narodilo tamtéž, ale to už jsme rekonstruovali chatrč a pendlovali mezi městem a vesnicí, takže idylka žádná, naopak jsem ráda, že jsme se z toho nezbláznili. A to, že je dvouačtvrtletému chlapečkovi lhostejný bobek v kalhotách, je jen drobným vedlejším efektem našeho hektického přesunu z města :-)

Jo, můj školák nechce chodit do žádného kroužku, ale školkačka jeden skvělý kroužek má, v okresním městě, kde jsem autem za 15-20 minut. Jednou se nám porouchalo auto, tak jsem koumala, jak se tam dostat busem/busem+vlakem, kdyby se nám to stalo zas. No nijak, nelze - tam by to nestihla, leda bychom tam jeli už ráno, ale kdo by mi vyzvedl školáka? A zpátky bychom se při troše štěstí dostali už večer ~k~. Jasně, kroužky taky nezapadají do onoho ideálu, ale že jedno z mých 3 dětí má jednou týdně kroužek není ještě žádná zavrženíhodná kombinace komerce a odkládání dětí ~;).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.