jak jsem již uvedla, mám mentálně postižené dítě. Jsem ráda, že je ve speciální škole, jsem ráda, že nás tato inkluze snad nepostihne...dcera je dnes v 8 třídě. I my jsme jednou zkusili běžný tábor, přes ujištování vedoucích, že to zvládnou ... nezvládli. Moc ji ve všem pomohla dcera kamarádky, která jí zná. Ale už podruhé nechtěla s ní jet, protože nechtěla se o naši dceru starat. Nedivím se. Dcera se i dnes neučeše sama apod. Za to roky jezdí se skupinou, s kterou přes rok chodí na výlety. Znají všechny naše děti. Vedoucí jsou skvělí. A hlavně opravdu rozumí tomu, že dcera je hodně mimo průměrnou inteligenci dětí. (jeden z vedoucích je sociální pracovník, který opravdu chápe proč má dcera průkaz ZTP). Dokázali dětem vysvětlit, že je na tom naše dcera trochu jinak, zařadili ji mezi mladší dívky s kterýma si mentálně víc rozuměla než se svými vrstevníky. Ale starší holky ji pomáhaly třeba s tím česáním. My jsme dceři přibali různé prostředky na vlasy, a starší dívky ji rády vyráběly různé účesy, dokonce soutěžily, která vymyslí lepší. (dcera má nádherné husté vlasy do pasu). V nutnosti česal copky i jeden z vedoucích. Nejstarší syn dokud jezdil jim také pomáhal, jak s dcerou ,tak ze začátku tlumočil u toho nejmenšího. ten jezdí od 5 let s touto partou na tábor. Takže naše dcera také nezapadla do prostředí běžného tábora. Ale s touto partou jezdí ráda jak na výlety i tábor.
Předchozí