Ještě dodatek - bojuji s tím, že nedokážu sladit čas pro dceru s časem pro domácnost a dávám přednost dceři. Moje máma to komentuje asi tak: " Měly byste sedět na zadku doma a uklízet, pořád někde lítáte a holka se učí, že nechávat za sebou bordel je normální, že přednější je zábava. Jednou si najde pořádkumilovného chlapa a pak ti přijde rozbít hubu, že jsi z ní vychovala bordelářku!!! Prostě bych se nehnula z bytu, dokud nebude pořádek!!!" Kdybych chtěla mít pořádek, nevyšla bych z domu asi vůbec. A to lítání je tak jednodenní výlet o víkendu a kroužky přes týden.
U nás doma se o víkendech uklízelo a s hrůzou jsem si uvědomila, že jsem s mámou nikdy nebyla v ZOO, na karnevalu, v divadle, na hřišti, na výletě, na žádné akci pro děti. Jenže mámu to nebavilo a říct, že to nedělá kvůli domácnosti je určitě jiné než říct: "Prostě mě víkendy s dětmi nebaví."
Možná má máma pravdu, že dělám velkou chybu, ale to ukáže až čas. A možná, že nakonec z dcery bude pedant na pořádek a naše rodina bude pro ni odstrašující příklad.
Předchozí