Já si myslím, že týdenní jesle i školka jsou pro děti např. ze sociálně slabých rodin, kdy rodiče nejsou schopni dítěti poskytnou dostatečně materiální zabezpečení a další např. hygienické návyky. Děti by jinak z rodiny musely být odebrány soudně a umístěny do dětského domova. Toto je daleko nenásilnější řešení. A nebo jsou tam děti z rodiny, kde nejsou po zdravotní stránce schopni se o dítě postarat. Např. matka samoživitelka musí do nemocnice a poté nebude nějaký čas schopna dítěti poskytnout vše potřebné. Znám několik rodin, kde dítě bylo na doporučení OPD umístěno do týdenní školky. Z toho prvního důvodu, jak jsem psala. Jinak moje kamarádka měla holčičku v týdenní školce a malá tam spala pouze, když její mamka měla v noci službu. Bylo to tak jednou v týdnu. Kamarádka v té době byla sama a malou neměl kdo hlídat. Určitě nikdo dobrovolně nedá dítě na týden do jeslí a vyzvedne si ho jen na výkend. Jinak jaký je rozdíl, když dítě celý týden hlídá třeba babička a rodiče se za ním jedou jedenkrát v týdnu podívat a domu si ho vezmou až na výkend.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.