Na genetice v Plzni nás dokonale informovali o výsledcích krevního testu a Downově syndromu. Amniocentézu nám navrhli, v žádném případě nás k ničemu nenutili. Upozornili mě i na riziko potratu - bylo 2x nižší než pravděpodobnost, že se narodí postižené dítě. Před zákrokem jsem podepisovala papír, kde bylo uvedeno, že jsem si vědoma případného rizika, a že pokud bude dítě zdravé, chci ho donosit. Zacházeli s námi velmi ohleduplně vzhledem k našemu duševnímu rozpoložení. Snad je to tak i jinde.
Znám hodně žen, které amniocentézu podstoupily, některým se bohužel postižení dítěte potvrdilo. Ale neznám ani jednu, která by po tomto zákroku potratila.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.