Má sestřenice takto odstavila svého mladšího 2,5 letého syna. Několik dlouhých měsíců to zkoušela ostatními doporučovanými způsoby (kromě opuštění - to nedokázala), což se míjelo účinkem. Stále chtěl kojit několikrát během dne i noci. Tak jí manžel namaloval na prsa čerta. Když ho malý uviděl, otočil se a šel si hrát. A víckrát už nakojit nechtěl. Nijak ho to netraumatizovalo, čertů se nebojí víc než jiné děti a zvládli odstavení bez jediné slzy. Já definitivně odstavovala syna také více než dvouletého, zůstalo mu poslední kojení večer před spaním a dva dny jsme oba plakali. On v ložnici a já v kuchyni (aby nevěděl). U nás nic jiného také nefungovalo. A neudělat to, kojila bych ho snad až do puberty. Máme už další dítě (ani nevím, jak jsme to dokázali :-)) a syn spí stále ke mně přilepený a běda, jak se k němu otočím zády. Děsné, jak může milující matka skončit, že? Škoda, že je už tak chytrý, hned bych si strašidly pomalovala celou postel i celé tělo. Takže můj názor je - klidně malujte.
Předchozí