| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pojďme s tím něco udělat!

Zkusím Ti popsat vlastní zkušenost. Když mi bylo osm let, chodila jsem do druhé třídy a po škole do družiny, než se naši vrátili z práce. A jedna „osvícená“ paní učitelka nám na pokračování četla knížku Sadako chce žít. Byl to příběh z Hirošimy na konci druhé světové války, o holčice, které byly čtyři roky, když na město dopadla atomová bomba. Holčička byla ozářena a po deseti letech na následky ozáření umírá. Je v nemocnici, kde je spousta stejně nemocných dětí, ty děti si mezi sebou pěstují takovou něději: říkají, že komu se podaří složit 1.000 papírových jeřábů, ten neumře. Sadako jich před smrtí stihla myslím 997… Nedokážu Ti ani říct, jak hodně mi tenhle příběh, který jak jsem dodnes přesvědčená, nebyl pro osmileté uši, na dlouhé roky ovlivnil život. Začala jsem se bát, že na nás atomová bomba spadne taky. Dítě nedokáže rozumově zpracovat reálnou situaci. Neustále mi nad hlavou lítala letadla, stíhačky, v noci jsem si zoufale zacpávala uši, nemohla spát, případně se budila hrůzou, že to už přišlo. Naši o tom myslím věděli, ale nedokázali mě toho zážitku zbavit. Trvalo možná dalších deset let, opravdu velmi dlouho, než jsem ten šok a strach svých osmi let úplně zpracovala. Kadence, s jakou servírují hrůzu světa naše média, musí být pro děti nestravitelná, pokud jsou jí vystaveni. Ukazuje svět jako opravdu jedno velké nebezpečí. Přitom pokud vím, není pro zdravý vývoj člověka nic důležitějšího a užitečnějšího, než když si z dětství odnese právě pocit bezpečí. Lada

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.