Chtěla bych vám poděkovat za rady. Zdá se, že to vyhrávají sušičky. Sama jsem si uvědomila, že i když mám doma knížku Čerstvé ovocné a zel. šťávy, kde jsou kombinace šťáv snad na všechny neduhy, nekupuju si jiný džus než pomerančový, nelákají mě ani jablečné ani rajčatové, takže si nejsem jistá, že bych tomu po nákupu odšťavovače propadla. Ze srovnávacího testu odšťavovačů plyne (Test 12/95), že z půl kila ovoce bývá tak 300-400ml šťávy a u zeleniny je to tak o polovinu míň. Dřív jsem tu velkou spotřebu surovin na hrnek šťávy považovala za hlavní výhodu (dostanu do sebe více vitamínů), ale nenapadlo mě to přepočítávat na peníze… Taky si nejsem jistá, jestli by se mi neplnil mrazák tou drtí, kterou by mi bylo líto vyhodit, ale pak bych nevěděla, co s ní :-)
Do léta tedy zkusím sušit v troubě, první várku mi dítě snědlo rovnou z plechu a pak přišlo pro nášup, a pak se rozhodnu. Problém mám v tom, že plynovou troubu v našem kk bez okna nechci nechat běžet několik hodin a do horkovz. mikrovlnky se toho moc nevejde. (V testech (5/95) dopadly stejně dobře sušičky Harvest Maid za 4670 a abc Elektrogeräte za 2660 – snad bude někomu ku prospěchu zase tahle informace, když už nemám tu praktickou radu) Jen mě pobavily recepty na zpracování sušeného ovoce a zeleniny – vše se před přípravou máčí tak dvě hodiny ve vodě… Tak nevím, jestli to není vhodné právě jen pro ty křížaly, které se pak budou mlsat místo chipsů nebo míchat do müsli (Heleno díky!) a do jogurtů.
Všem vám ještě jednou děkuju.
Lída
Předchozí