Lukáši, já netrvrdím, že příručka WHO je univerzální rádce. Mně jenom zajímají DŮKAZY, které by liberální dělání nástřihu odůvodňovaly. Pokud nějaké takové znáš, řekni je, budu jenom ráda, zatím jsem je totiž NIKDY OD NIKOHO neslyšela. Každý říká pouze svoje domněnky - a že se jedná jen a pouze o domněnky, o tom svědčí i ta nejednotnost mezi osobami asistujícími u porodu. Viz české porodnice, které mají od 2 do 100% nástřihů (jak je uvedeno v Průvodci porodnicemi - data dodávaly samy nemocnice), viz nejednostnost mezi porodníky a (zejména zahraničními) porodními asistentkami...
A zastrašovat někoho, že když nepodstoupí nástřih, tak se na něho snesou ty a ty problémy, když pro to neexistují žádné jednoznačné důkazy - to je podle mne dost sprostý způsob manipulace. Pokud pan profesor nějaké takové důkazy má, proč je neuvedl? Pokud ty nějaké takové důkazy máš, proč je nezveřejníš? Tu samou otázku jsem ti pokládala už když jsme se bavili o CTG x naslouchání ozev - pokud ty víš něco jiného, co neví WHO, proč jsi to nenapsal? Proč na konkrétní dotaz děláš mrtvého brouka? Promiň, Lukáši, ale potom to opravdu vypadá, že lékaři z WHO mají komplexnejší informace než ty, a tím jsou i jejich závěry důvěryhodnější.
S.
Předchozí