Já jsem si na vlastní kůži prožila porod s nástřihem, ale taky i porod bez nástřihu s menším natržením a pokud můžu srovnávat, tak nástřih který mi byl proveden mezi kontrakcemi, byl tou nejhorší bolestí, kterou jsem kdy zažila, asistentka střihla dvakrát cvak cvak do živého a následných asi 20 stehů mě invalidizovalo na další tři měsíce, jizva se stala keloidní a vytvořil se mi tam křečák, který dodnes při každé menstruaci cítím a tak dodnes každý měsíc trpím. Sexuální život do třech měsícu po porodu byl nulový a po té s obtížemi, jelikož mě hodně zašili. U druhého porodu jsem si nástřih alias mrzačení žen jak tomu já říkám nenechala provést, /gynekolog mi doporučil, že pokud mi budou chtít provést nástřih, tak leda na druhé straně, jinak bych asi z toho křečáku vykrvácela/ byla jsem smířena se spontánním natržením a natrhla jsem se nakonec jen na dva stehy na labiu a zhojilo se to do týdne. Hned jsem po porodu seděla a chodila takže moje volba i do budoucna, pokud nebude ohroženo mimi, tak rozhodně bez nástřihu.
Předchozí