Anoušku, také dobře víme, co jsou to probdělé noci. Náš synáček také špatně spí již od narození. Dosud nespal ani jednu jedinou noc vcelku. Také velmi závidím maminkám, jejichž dítě krásně spinká :-) Náš brouček spí do té doby, než jdeme spát my. Pak se velmi tvrdě dožaduje, abychom ho vzali do naší postele. Tam okamžitě usne a vydrží spát vkuse občas i 3-4 hodiny. Jsme z toho docela odrovnaní. Hlavně nám teď vadí, že spí s námi v posteli. Často se kolem třetí hodiny ranní vzbudí a leze po nás. Nikde jsem nenašla, jak naučit spát dítě ve své postýlce. Kromě již zmíněné metody nechat dítko vyřvat. Prý po třech nocích si na svou postýlku zvykne. Tak jsme to tedy jednou jedinkrát zkusili. Za občasného konejšení a občasného pochování jsme ho nechali, aby se hodinu vztekal ve své postýlce a dožadoval se postele naší. Teď mně asi odsoudíte jako krkavčí matku, ale on se opravdu jen vztekal, že není po jeho. Po hodině jsem nevydržela a opět ho vzala k nám. Ihned usnul. Jak se dá naučit dítě na svou postýlku ??? Vím, že jsme ho neměli brát k nám asi od začátku, ale měl ošklivý atopický exém a spal jedině, když jsem ho držela za ruce, aby se nemohl škrábat. Teď už má exém docela dobrý, ale je zvyklý spát u nás od 3 měsíců.
Předchozí