Lucko,
tuto metodu jsem pouzila u syna, taky to byl pud sebezachovy, zabralo to na par mesicu. Ale je fakt, ze moje dite neni uplne "zdrave". V dubnu mu budou 4 a budi se stale a to i presto, ze vecer usina bez problemu sam ve sve posteli. Jsme s manzelem ve stadiu, kdy uz jsme jaksi "rezignovali" a nestresujem se z toho, proste jeden z nas se v noci premisti k malemu do postele. Obcas az k ranu :o). Pokud ho jen uspime, tak se pak budi x krat az do rana, takze to resime tak, aby se vyspali vsichni (v ramci moznosti). Ja tu "rvaci" metodu neodsuzuju, ale osobne je mi lito, ze jsem ji "aplikovala", protoze v nasem pripade to byl zbytecny stres pro dite. Dceru jsem kojila do 21 mesicu a odstavila jsem ji hlavne proto, ze proste chtela kojit celou noc. Spi celkem dobre (v dubnu ji budou 2), obcas se jednou vzbudi, kdybych nemela tu zkusenost se synem, tak bych taky neverila, jak to muze vypadat, kdyz dite nespi. V anglictine je na to vystizne slovo "debilitating" :o).
Jinak jeste pro maminky, co se chystaji zkouset "rvaci metodu". Pokud Vase dite spusti srdceryvny krik pokazde, kdy se s nim priblizite k postylce, tak bych zkusila dite na ni zvyknout nejdrive pres den. Treba kdyz uklizim hracky, nechat dite v postylce a byt ve stejnem pokoji, pak postupne treba na par minut odejit. A az kdyz bude dite vedet, ze se mu v postylce nic nestane a ze je to vlastne celkem fajn misto, bych pristoupila k tomu, nechat ho tam vecer usnout.
Předchozí