Zuzano,
vezmu to poporadku. Ja jsem take reagovala - moje dcera byla vylucne kojena do 6ti mesicu (pote az do neceleho roku) a dudlik nemela nikdy. Presto se bez problemu naucila spat celou noc.
V souvislosti se SIDS jsem zrovna nedavno narazila na clanek, ve kterem se mimo jine pise, ze pri spani s rodici hrozi zejmena riziko prehrati, ktere se uvadi take jako jeden z faktoru zpusobujicich SIDS. Doporucuje se v nem (pri odvolani na oficialni organizaci SIDS v UK) prvnich 6 mesicu nechat spat dite ve stejnem pokoji, ale ve sve postylce.
K tomu, co je dobre pro deti a co pro rodice. Deti (zrovna tak jako rodice), kteri se v noci dobre nevyspi BYVAJI pres den unaveni, to je pomerne logicke. Zrovna v teto diskusi se Cockney zminila o tom, co uz nekdo napsal - ze odpocinuta maminka (rodic) se svemu ditku muze venovat mnohem plnohodnotneji, nez nevyspaly zombie. A neni to tak davno, co jsem cetla jiny prispevek, kde si maminka pochvalovala, jak se jeji dite uplne zmenilo pote, co se dobre vyspalo/zacalo dobre spat (v tomhle pripade zrovna na zaklade pouziti uspavaci metody). Z nevrleho, uplakaneho a neustalou pozornost/chovani si vyzadujiciho batolete se stalo usmevave, vesele, pohodove a spokojene batole. Tim chci rict, ze nesouhlasim s tvym nazorem, ze to je jen v zajmu rodicu. A i kdyby i bylo - nikdy jsi neslysela rceni spokojena maminka=spokojene dite? Vlastne svym zpusobem mas pravdu - ktery rodic by nechtel, aby jeho dite bylo spokojene a usmevave? My, maminky, jsme ale opravdu hrozni sobci;o)
K zlozvykum - Ferbera jsem nestudovala, takze nemuzu posoudit tvoji averzi k nemu a jeho nazorum. Cetla jsem ale jine knihy. Buzeni v noci NENI zlozvyk; obcasne buzeni v noci je normalni; velmi caste buzeni v noci uz je "nemoc". Zlozvyk je ale buzeni v noci na jidlo - a to nejen u deti, ale i u dospelych. Je dokazano, ze deti od 10. mesice jsou schopny (pouze schopny!!!) prospat celou noc bez potreby jidla. Nektere to jeste nedokazou. Ale budit se v 18ti mesicich v noci na jidlo uz "zlozvyk" je; respektive z hlediska spani je to spatny spaci navyk.
Co se tyce porovnani se zviraty - to je trochu "mimo misu", protoze jsme reagovaly pouze na prohlaseni, ze, cituji: "Každá normální zvířecí maminka přiběhne hned jak její děťátko pípne.", nebyla vubec rec o kojeni ci mleku. Krome toho - od zvirat se precejen trochu lisime, ze?
Předchozí