Moniko,
Asi uz se k tobe muj prizpevek nedostane. Rekla bych, ze mas velmi zkreslene predstavy o tom, jak to v realnem svete se rvaci metodou vlastne vypada. Ja ji pouzila 2x a tak zkusenosti mam. U dcerky jsem k tomu pristoupila v momente, kdy se mi najednou v 5 mesicich zacala budit i po 30 minutach. Byla plne kojena a ja ji poctive hned davala mlicko. To, ze jsem byla ja nevyspala, to bych prezila. Ale i dcerka byla rano a v prubehu dne hrozne protivna. Doslo to tak daleko, ze jsem sla s ni k pediatrovi, zda ji neco neni... Pediatr dcerku prohledl, zkontroloval usi, zda nema zanet stredniho ucha a dcerka byla naprosto zdrava. Pediatr (otec 3 deti) mi pak doporucil prave Febrovu metodu. Do te chvile jsem nic o tom nevedela. A tak jsem zacala na Internetu hledat, co to vlastne ta Ferbrova metoda je... Nechci to tady rozepisovat. Jenom zkracene. Diky vytvoreni rutiny, ritualu atd se dite nauci, ze kdyz je unavene, tak vecer se proste spinka a je schopne spinkat az do rana. Ano, to "vyrvani" tam take je, ale vetsinou (u mych obou deti to tak bylo) se jedna o 3 noci. A to rozhodne nejsou "prorvane" noci. Jedna se treba o 30 minut place v nejhorsim pripade. Ferbrova metoda rozhodne neni drasticka. Tvuj komentar je spise zalozen na neinformovanosti. Moje deti rozhodne v noci neplacou. Samozrejme, ze se stane, ze treba se obcas v noci 1x probudi a to z ruznych duvodu, at kvuli nemoci, nebo nocni mury. To samozrejme k nim jdu a utesim je. Hlavni bod ale je, ze je nemusim nijak uspavat a pomahat jim, aby usnuly. To uz umi zvladnou... A jeste doplnim dcerku jsem kojila temer 2 roky a synka 8 mesicu, on se odstavil sam.
Předchozí