Mirko,
souhlasim s tebou, ze jsou lide, kteri jsou vice sensitivni a lide, kteri jsou mene sensitivni. To je pravda. Na kazdeho se musi jinak, na kazdeho plati neco jineho.
Ale opravdu si myslim, ze si stale nepochopila "metodu vyrvani" alespon tak, jak jsem ji tu popisovala Ja, nebo Lucka. Na tom neni vubec nic tvrdeho. Mozna to spatne nazyvame, protoze vlastne pri tto metode dite mozna ani brecet nemusi.
Co se tyce divani se na horrory a podobne filmy, tak ja te uprozornuji, ze aniz bych si myslela, ze jsem nejak vyrazne precitlivela, tak ja se na ne take divat nemuzu. ALespon ne od te doby, co jsem videla Patek 13 v letnim kine, a ze strachu jsem se pozvracela, az tak se mi udelalo spatne (ne z krvavych scen, zadne tam nebyly, ale ze strachu). Take mi prijde dost veci k placi, bolest ale snasim docela dobre.
Jedna s mych holek je take vice precitlivela, nez ta druha. Takze si obcas veci vice "bere". Ale samozrejme, tak jako kazda matka poznam, kdy place (protoze citove strada, nebo si neco spatne vzala) a nebo kdyz se jenom proste vzteka, aby si neco vydupala (tzv. vodi maminku a tatinka za nos, nebo se hada se ssestrou). A samozrejme, v kazdem tomto pripade musime nasadit jiny pristup. Bud otevrenou naruc a bezpeci, nebo ingnoraci chovani, ktere je nepripustne.
Jestli myslis, ze drsna je metoda "vyrvani" pokud se dite vzteka a kope do steny, a ja ho necham, at si kope. Tak me to zase drsne nepripada. Prece ji nebudu laskat a hladit za to, ze se vzteka, ze ji jeji sestra sebrala medvidka, ktereho stejne pred 5ti minutami sebrala ji. Zvlaste s dvojcaty mnohdy nemas na vyber, protoze nejde byt ani vzdycky spravedliva - a ostatne, deti by se mely setkat s tim, ze ne vzdy je svet 100% spravedlivy.
Předchozí