| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Náročné noci

Mirko, vzhledem k tomu, ze jsi na pocatku sve poznamky/sveho prispevku citovala Lidu, "že rodiny, kde děti spí s rodiči v jedné posteli, či, kde děti v noci špatně spí a dožadují se rodičů, se častěji rozpadají, než ty rodiny, kde děti spí ve vlastních postelích", posleze jsi uvedla dva podobne priklady - deti postizene a deti "vyrazne precitlivele", tak jsem to pochopila tak, ze srovnavas ony dva priklady (kdy dite evidentne neni fyzicky ci psychicky v pohode) a to, co uvedla Lida (pricemz ona mela podle me na mysli zdrave dite - tedy, jak napriklad ty pises - prumerne citlive, jinak fyzicky i psychicky v pohode). Tak jsem to pochopila ja; zrejme spatne. Porad mi ale pripada, ze se tu bavime o dvou ruznych vecech - detech "nemocnych" a o detech "zdravych". Coz jsou prave ty hrusky a jablka. Pokud ma dite jakykoliv fyzicky ci psychicky problem (i kratkodoby), tak myslim, ze je mu treba venovat maximalni moznou peci. U toho dlouhodobeho problemu je pak otazka toho, jak balancovat tu extra peci venovanou diteti a zaroven pestovat manzelstvi/partnerstvi.

No, nevim, zda vetsina lidi ma rada horory a akcni filmy...Ja sama se nyni nepovazuji za precitlivelou osobu (ani manzel ne) a presto se na horory, akcni filmy apod. v naproste vetsine nedivame, popr. pokud se divame na film s obcasnymi osklivymi scenami, tak ja je vynechavam. Pri poslednim pokusu divani se "romantickou komedii", kde hned v uvodu zemrela maminka pri porodu, jsme oba rvali jak zelvy a TV vypnuli. Stejne tak se mi dela spatne z mistnich reklam, ktere ukazuji (upozornuji, ze jsou treba i v prestavkach rodinnych ci romantickych filmu) miminko napojene na dychaci pristroje a okolo dymajici kour (fond na deti ohrozene nikotinem) nebo reklama na omezenou rychlost v obci, kde se ukazuje mrtve dite lezici u stromu, s krvi vytekajici z ucha a nosu a "film" bezi pozpatku, az na zacatek, kdy je srazeno autem. S tim, ze na konci reklamy se pravi, ze "tricitka" (mil/h) neni bez duvodu, protoze 80% preziva. Pokud vim, reklamy tohoto typu jsou v CR zakazany. Uznavam, ze jsou zrejme mnohem ucinnejsi nez cokoliv jineho, ALE...a to uz jsme jinde;o) Chci ale rict, ze precitlivelost nemusi byt jaksi celkova. Znam lidi, kteri jsou neuveritelne citlivi na neco a nad necim jinym, z ceho treba MNE beha mraz po zadech ani nehnou brvou...ale to uz jsem zase odbocila;o)

No nakonec jeste k tomu, zda si "to" dokazu predstavit. Ano, dokazu. Zazila jsem to totiz na vlastni kuzi jako dite. A trvalo mi VELMI dlouho, nez jsem si s vypracovala jakousi "hrosi kuzi", ktera byla moji jedinou obranou vuci okoli.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.