Xantipo, já bych neřekla. Já totiž jako zaměstnavatel jsem povinna dávat zaměstnancům jenom takovou práci, která odpovídá jejich zdravotnímu stavu. Takže buďto se zaměstnanec dobrovolně podrobí vstupní lékařské prohlídce u závodního lékaře, který mu dá razítko, že jeho zdravotní stav práci nijak nebrání - to já založím do jeho složky pro případnou kontrolu z úřadu práce, hygieny nebo inspektorátu bezpečnosti práce. Nebo se jí podrobit odmítne, a pak může jít hledat práci o dům dál, protože já si nehodlám komplikovat život pokutama od ÚP, že se dostatečně nestarám o zdraví svých zaměstnanců. Na druhou stranu abych tě uklidnila, rozhodně od lékařů nedostáváme žádné podrobné hlášení o zdravotním stavu zaměsntance, čistě jenom vyjádření, zda je z hlediska svého zdravotního stavu konat práci u nás (samozřejmě, náš lékař je seznámen s povahou práce na našem pracovišti). Pokud vím, tak závodní lékař má právo vyžádat si informace od praktického lékaře. Jo, a nemocnost zaměstnance taky zjistíme i bez lékaře - uvádí se do zápočtového listu, takže koho ze zaměstnavatelů zajímá, kolik času v uplynulém roce (budoucí) zaměstnanec promarodil, zjistí to letmým pohledem ;o) (nemocnost dětí se neuvádí)
S.
Předchozí