| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku K životu potřebujete jenom málo

Vážené maminky,
i já nemám životní cestičku ušlapanou. Poprvé jsem se vdávala moc brzy.
Jak rychle to začalo, tak rychle a špatně skončilo, včetně psychického a fyzického týrání, ukradení prvorozené dcery a znemožňování ve styku s ní.
Napodruhé začnu líp, říkala jsem si a měla potřebu začít nový, spořádaný život a po desetiletém odstupu se znovu těšit na dítě. Tentokrát opravdu vychutnat i sebemenší chviličky štěstí.
Dodržovala jsem co se dalo a těšila se. Druhá dcera se bez komplikací v těhotenství narodila hypotrofická :1910 g/42 cm/40.týden. Z těchto důvodů ji převezli na JIP a různá vyšetření. A našli jí vrozenou vadu na mozku, nevyvinutý spoj (vlákna) mezi oběma hemisférami. Nic jsem nezanedbala, naopak. Najednou rána. To, co se zdálo předtím bolestné, nebylo nic proti tomuto. Co bude ?! Jak dál?! Nikdo na to nedokázal odpovědět. Žádný lékař, nikdo. Bála jsem se výsledků dalších vyšetření, jako metabolických, očních, svalových,... Cvičily jsme Vojtovu metodu do 10. měsíce. Bála jsem se vůbec srovnávání vývoje s ostatními dětmi, žila jsem ve strachu a beznaději.
Dcerka se vyvíjela "v normě", teprve dnes jsem schopná se trochu ohlédnout a nejistě se snažím zase radovat ze života.
Zdraví je tak křehké a nikdy nepřestane ten strach, co ještě může přijít..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.