Peggy - to co píšete je samozřejmě pravda, ale nějak se z toho vašeho příspěvku vytratilo, že by se jaksi mělo dbát především na ochranu zdraví dětí.Když na tohle nemysleli komunisti za našeho dětství, tak zaplať pánbůh že se na to začíná myslet nyní, když jsou ve věku kdy si hrají na pískovištích naše děti.
Nevím kolik dětí a jestli vůbec máte, ale asi každý rodič kterému záleží na zdraví jeho dětí chce, aby ke zraněním nedocházelo a když už dojde, tak aby zranění bylo co nejmenší.
I já jsem si hrávala na těch kovových průlezkách - ostatně jiné stejně nebyly.Ale také nezapomínám, kolikrát jsem byla odřená.A znám případ kdy chlapec co měl jít po prázdninách do školy, spadl z klouzačky ( té klasické - dírou nahoře z boku)a zlomil si páteř.
Docela by mě zajímalo, jestli existuje nějaká statistika úrazovosti dětí na dětských hřištích.A jestli se ta úrazovost snižuje po montování novějších druhů průlezek ( provazové, dřevěné a pod. ).
Ty staré druhy se mi teda vůbec nelíbí a jsem pro jejich rychlou výměnu, ale zase na druhou stranu , dostala jsem se i na nějaká ta novější a musím říct, že třeba ta co montuje OPAVIA jsou dost nebezpečná pro malé děti ( předškolní ) a ty plastové klouzačky ( vlnité ) jsou pro maličké děti taky dost nebezpečné.Když je dítě lehké, vynesou ho a kam dopadne, tam dopadne.
Bezpečné pro mrňousy se mi zdají různé dřevěné z jakých si kůlů.Ať jsou z nich dělané hradby, nebo třeba průlezky.Je totiž důležité, pro jakou věkovou kategorii dětí, je hřiště udělané.Pokud je u školy, je téměř jasné, že je myšlené hlavně pro mladší školáky.Tam já osobně s dětmi nechodím, protože jak jsem již řekla, co je vhodné pro školáčky, není vhodné pro malé děti ( dva až šest let ).
A oplocení a výměna písku ( u nás jej jen doplňují ) , to je hudba budoucnosti - alespoň u nás na sídlišti.Tady je bohužel psů a toulavých koček strašně moc a majitelé jsou šíleně bezohlední.Bohužel je často vidět i rodiče dětí kteří si svého miláčka vezmou ven zároveň s děckem a přiváží jej u lavičky na hřišti :o)))Vždyť jejich pejsek je prý hodný....Ale to je zase do jiné diskuse :o(((
Dáša
Předchozí