Ester ,
předně bych Vás rád požádal, abyste si pro svá zamyšlení vybrala někoho jiného, komu je budete adresovat. Souhlasíte-li se mnou, že zde padají pavlačové výrazy (proti kterým jsem se ohrazoval) pak nevím, co mi svým dopisem chcete říct ani za co Vám Silvie tleská.
Nevzpomínám si, že bych psal něco o nadlidech v bílých pláštích, i když připouštím, že považuji lékařský stav za skupinu elitní, ostatně i jako většina ostatních spoluobčanů. Měření stejným metrem také schvaluji a nemyslím si, že bych „ plamenně bojoval za čest a práva všech svých kolegů“. Pobuřuje mě ovšem, že některé přispivatelky bezostyšně uráží lékařský stav jako celek, nebo nadávají do blbů a nadutců některým kolegům ve veřejném médiu, což hraničí s trestným činem. Nevěřím, že byste obětovala svůj čas k obhajobě těchto pavlačových driáčnic. Jsem přesvědčen, že tolerance tohoto je naopak škodlivá.
Vaše, jistě pravdivé, poznámky o netolerantním chování personálu porodnic neodrážejí skutečný stav. Schematické hodnocení českého porodnictví, které je zde neustále omíláno, ( Vrchlabí skvělé, všude jinde hrůza, porodní asistentka dobrá – lékař špatný…….) , neochota uznat jakýkoli argument či jiný názor a rozdělování na „ přirozený“ x „ lékařský“ porod svědčí o tom, že „ strana aktivních rodiček“ nemá také úplně čisté svědomí co se týká objektivního pohledu.
Ze své praxe nemám pocit, že by byla společnost polarizována. Vítám, když je žena přesvědčena že je porod její záležitost, uznávám práva na rozhodování a informace. Odmítám ale urážky, poloodborné až neinformované diskuse o odborných tématech a extremismus na obou stranách.
Příspěvek, na který reagujete vznikl právě proto, že mnohým přispivatelkám o urážky jde více než o cokoli jiného.
L.
Předchozí