| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsou dětská pískoviště bezpečná?

Toranoko,

vis, ale i na mensich mestech uz je problem, kde by si mohou deti hrat, nebot nam kolem malych mest vyrutaji pekne satelity (a Chabry nejsme:-)))). Tam, kde jeste loni ci predloni na prasne polni ceste probihal opravdicky kazdorocni turnaj ve cvrnkani kulicek je dneska pekna silnice (s chodniky se zamkovou dlazbou) vybavena retardy a vedouci k satelitu. Tam kde bylo obrovske pole a pousteli se draci, tak tam dneska stojej 4 polyfunkcni 4patrove domy se 152 byty a mily investor uz stavi dum dalsi:-( Rika tomu trefne BYDLENI V ZELENI. Mno, ta zelen bude, ale az ten dalsi dum na zeleno natre, jinak proste nevim kde tu zelen vezme...

Na namesti, ano, tam co bylo nevzhledne kino, lavicky a parcik a stavaly tam takhle na jare kolotoce, tak tam uz kino neni - zborili ho pred 2 ci 3 lety - pravda s paradni pompou - psalo se o tom v mnoha denicich, nebot v CR se funkcni kino jen tak pro nic za nic nebori (jeste tam ale oragnizatori stacili udelat koncert venovany na povodne). Smrky, dalsi stromy a lavicky tam sice staly do minuleho mesice, ale uz asi 2 mesice za stavebnim plotem.
Po tydnu na horach prijedeme do "sveho" mesta a uprostred namesti je dira na 4 mamuty, ano, zapocala tim ta dlouho planovana vystavba, kvuli ktere pred lety kino zbourali. To, ze kino bylo jedinym salem ve meste je jasne, od te doby se delaji koncerty (a treba vazne hudby v telocvicne skoly, jak sikovne a ta bajecna AKUSTIKA!). Samozrejme, ze s nejakym kinem ci jinym salem se v te vystavbe nepocita a kolotoce nasich neprizpusobivych mensin se tam taky nevejdou :-) Jak rika pani ucitelka meho syna: "Ja kdyz jedu na vakcinu na JIZNI MESTO, tak vidim, ze mezi panelakama maji deti vice moznosti se vylitat, maji si kde hrat, kde jezdit na bobech apod. Ja, ac ucim na malem meste, nemam KAM tu svoji tridu vzit!!"

A ja dodam dnes aktualne - dneska to tu totiz zaznelo - prijedu pro syna pred skolu a zrovna jim demontuji jednotlive drevene dily (klouzacka, takove ty drevene domecky) ze hriste primo pred skolou. No a pak uz jen syna doda: Mami, nebude misto toho NIC, naridilo to mesto a ani pani zastupkyne skoly o tom, ze to budou bourat VUBEC nevedela. Jsme ji to rekli, kdyz nas dneska mela na hudebni vychovu.
Takze vedeni skoly neni informovano ani o tom co deje vedle na pozemku, natoz o tom, ze vsechny pozemky kolem dokola ma investor, ktery stavi a stavi a stavi a ..no nepekne krabice to slusne receno jsou. Nejake detske hriste...ale prosim Vas:-) Nocleharna v jinem vydani nez jsou panelaky, no :-) tot obraz ceskych malomest, tak jak ho znam ja....

Milada

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.