Nevím, proč autor fejetonu je tak vyjevený z něčeho, co je kolom nás běžné už pár let.Doba, kdy po maturitě rychle vdávat a rodit, protože vysokoškolačky zůstávají na ocet je naštěstí dááávno ta tam..Jestli mít nebo nemít děti, kdy a s kým, je každého svobodná volba. Vše má svoje pro a proti . Děti by měl mít jen ten, kdo je opravdu chce.Plné dětské domovy jsou příkladem nezodpovědnosti lidí, kteří nad tím prostě nepřemýšlejí.Ve dvaceti - biologicky vhodnější, mladší rodič toho více zvládne , ale na druhé straně nemůže budovat kariéru, cestovat, ne že by se to s dětmi nedalo, ale je to o něčem jiném. Ve třiceti - možné problémy s otěhotněním, ale dítě je chtěné, má zázemí, zodpovědné rodiče, kteří ho přivedou do podmínek, které jsou dle nich vhodné a počítají s radikální změnou svého života, která zákonitě narozením potomka nastane.
Neodsuzovat jiné za jejich odlišný životní postoj se tady spousta lidí ještě nanaučila.
Já mám děti 2, první se narodilo v mých 24 letech. Druhé v 29. V mém postoji došlo za těch 5 let k velkému posunu. Myslím, že to první mi tak trochu bralo můj čas - sobecky jsem chtěla taky někam s kamarádkami, ale smůla.. Druhé si užívám, protože vím, že je poslední, taky jsem se dost uklidnila, usadila, no prostě, je to lepší.Moje spolužačky mají většinou první mimčo v kočárku a myslím, že jsou naprosto spokojené. MMCH, je mi 32 let, a toto je můj názor - tojen pro pořádek, ať se do mně zas někdo hned neobuje.
Katka
Předchozí