Dobrý den,
chtěla bych se podělit o své zkušenosti s léčbou atopického ekzému, který se nám podařilo úspěšně zvládnout. U jednoho dítěte se po objevení prvních příznaků ekzém rozšířil do týdne po celém těle, včetně kůže na hlavě. U druhého dvojčete byl mírnější. Ze začátku jsem byli párkrát na kožním, kde léčba neměla valný účinek. Sama jsem dětskou lékařku požádala o testy na alergii, které vyšly pozitivně na kravské mléko (nekojila jsem). Současně s tím jsme začali chodit k homeopatovi. Myslím si, že byla účinná kombinace homeopatie a důsledného vyhýbání se potravinám, které způsobovali zhoršení ekzému a kravského mléka. Z klasické medicíny jsme chodili na gastroenterologii, po roce léčby jsme postupně začali zavádět mléčné výrobky. Ekzém se asi po 4 měsících ztratil, do cca 2 let se občas objevil na tvářičkách, stačilo namazat zinkovou mastí, osvětčila se nám mast která se vyrábí přímo v lékárně.
Je mi smutno, když čtu o neúspěšné léčbě ekzému, která trvá roky. Myslím si, že homeopatie by v řadě případů byla úspěšná. Problém je ten, že se musí platit a hodně záleží na volbě homeopata, o přístupu lékařů klasické medicíny nemluvě.
Eva
Předchozí