Jano,
já bych to viděla vcelku jednoznačně. Jsi, hochu, u nás doma, a budeš tady dodržovat nějaká pravidla. Nebudeš to dělat? Tak zavolám maminku, ať si tě odvede domů, a víckrát mi sem nevkročíš.
Chování té maminky mi přijde opravdu dost divné - ona u toho nebyla? Dala ti svoje dítě na hlídání? Přece když dám takto někomu své dítě, tak mu musím dát i nějaké pravomoci, pokud to dítě bude zlobit. Asi ne fyzicky trestat, to bych si vůči cizímu pravděpodobně téměř nikdy nedovolila, ale napomenout, popřípadě nechat mé vlastní dítě s tím cizím společně (a třeba za mé asistence) uklidit hračky, které spolu rozházeli.. naprosto bez problémů.
Takže vůči té mamince bych to viděla takhle: chceš, abych problémy, které mám s tvým dítětem, řešila s tebou? Sorry, ale když bude tvoje dítě u mě bez tvé přítomnosti a bude dělat něco, co se u nás nedělá, tak mu to prostě řeknu. Nelíbí se ti to? Tak ho k nám neposílej.
Jsou to možná trochu "hraběcí rady", protože ve svém okolí naštěstí nikoho takového nemám, ale mám docela vyvinuté takové to "můj dům, můj hrad" a bráním si to zuby nehty ;o))
Předchozí