No, ja mam dceru 3,5let starou. Je hodna, bystra a skvela. Jako vsechny vase (nase)deti. Nedela mi nikde ostudu, je zdrzenliva tak akorat. Nezlobi u lekare - tedy dneska trochu jo, ale cekaly jsme hodinu, takze jsem ji to nemohla vycitat. Ale doma me opravdu vytaci a ja uz zkousela vsechno mozne co by na ni mohlo platit. Ze na ni kricim si zvykla, kdyz mluvim klidne, tak me nevnima. Nakonec vzdycky musi dojit na placnuti, ale to funguje spis pro me jako ventil (coz je SPATNE), protoze ona si z toho nic nedela. Vzdycky si to nakonec vycitam, ale predtim zkousim domlouvat vysvetlovat atd. Jedna se o bezne veci jako oblikani, cisteni zubu atd nez se vybatolime nekam "do terenu". Ale to urcite vsichni znate. V mem pripade me spis trapi jakesi vycitky. Vycitky, ze bych snad chtela, aby jen rekla ANO MAMINKO a sla se oblect, vycistit si zuby...(dosadte si sami).Ale to prece tak nikdy nebude, nebylo by to normalni.Pak si sednu, chvili popremyslim, a nakonec si reknu (asi po ste) ze uz ji nebudu placat, ze budu trpeliva, ze vsecko vysvetlim....proste kolotoc. Chtela jsem jen rict, ze i kdyz se nekdy nad neposlusnyma detma pohorsuju, tak MOC tem maminkam rozumim! Mate nekdo nejaky navrh jak na ditko, ktere asi zacina byt jaksi drze? Ja myslim, ze dite se chova tak jak vidi, ze se chovaji rodice. Kdyz vidi, ze vzteky kopu do veci, tak bude taky ve vzteku kopat do veci. Kdyz reknu "udelas to a hotovo!" tak rekne taky "neudelam a hotovo!" Jak vysvetlit tak malemu tvorovi, ze ja takhle mluvit muzu a ono ne?! Nemluvit tak. Nechovat se tak. Vysvetlovat a vysvetlovat, i kdyz to vypada, ze neposloucha. Myslim si, ze posloucha a ze nekudy to do toho mozecku vejde. Myslite si to taky? Nebo je to marny?
Předchozí