| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsou "zlobivé" děti opravdu zlobivé?

Ahojky,
řekla bych,že Tvoje dcera je podle ostatních nenormální,podle mých měřítek je OK.Mám doma 3,5letého divocha,který od malička jen brečel,řval a dokolečka.O probděných nocích ani nemluvě.Když byl menší nemohli jsem ani chodit po normálních návštěvách,jen k rodinám se stejně malými dětmi.Ostatní nedokázali pochopit co ho tak láká na volně položených květináčích,proč chce prozkoumat každou vázičku,pomačkat každý čudlík na elektronice a nedej bože vyzkoušet pérování na gauči.U jedněch známých povytahoval šuflíky a vyhrabal všechny ponožky a prádlo a měl z toho hroznou srandu.Dokázal by se tím zabavit na dlouho,ale dotyční rodiče nás poslali kamsi a v rámci udržení přátelských vztahů máme zákaz vstupu k nim než Marťa půjde do školy...No a takové návštevy u prarodičů to byly galeje vždycky.Teď se tam snažíme chodit v době kdy je v telce nějaká pohádka,aby aspoň chvilku byl klid,ale i tak to není na dlouho.Na písku to bylo kolem 2roku tragické,večné rvačky o hračky,házení pískem a kameni úplně na denním pořádku.Kolem třetího roku nástupem do školky nastoupilo období vzdoru,které vygradovalo před vánoci v Gigasportu,kdy jsem odmítla koupit značkový balón a synátor ztropil hysterický výstup přímo na koberci ve vstupních dveřích kdy si lehl na zem a řval a kopal...Totéž pak zopakoval na silnici na parkovišti a abych ho nezabila hodila jsem ho do auta,zavřela a chodila dokola,dokud se neuklidnil a já to nerozdýchala.Teď už to polevuje,dá se mu domluvit,záchvaty jsou kratší a míň časté.Taky mu pomohla školka a disciplína.Tam se chová jak neviňátko(sice občas utekl učitelce při vycházce nebo se popere s klukama),ale jak dorazí domů tak je jak urvanej z řetezu.O tom,že si s manželem v klidu vypijeme kafe si můžeme nechat zdát a jen video nám umožňuje aspoň občas něco vidět.Taky stávkuje s jídlem,ve školce nad ním zlomili hůl,jí suchý chleba bez pomazánek a jídlo mu nenutí.Takové ty výpravy a oblekání někam máme taky jak estrádu,někdy i se scénou,proč zrovna tohle si nemůže vzít s sebou...O tom jak ho naháním po bytě ani nemusím psát.A tak si žiju v bláhových představách,že jednou budu mít hodnou holčičku,která si sedne ke kostičkám a vydrží u toho půl dne,že si ji vyšňořím do šatiček a ona nebude do pěti minut jak čuně,že když řeknu pojď tak to udělá...Ale člověk se nemá rouhat,buďdme rádi,že jsou ti naši divoši zdraví a že z nich vyrostou sebevědomí lidé,kteří si budou umět se vším poradit a nikde se neztratí.Tím mě všichni utěšují,protože Marťa je velice bystrý,pohybově nadaný,prostě šikulka.Já jsem byla přesně totéž a můžu říct,že se mi daří velice dobře,vždycky jsem si dokázala poradit a jen tak nic mě nerozhází.Naši mě utěšují,že jsem se hodně zklidnila tím,jak jsem se naučila číst a psát.Tak se těš na školní léta bude líp.A na blbé kecy okolí nereaguj,já když na to nemám nervy,tak na blbé kecy reaguji otázkou: a vy máte kolik dětí,že si mi dovoluje radit.Ve většině případů dotyčné osoby sklapnou,protože jsou to lidi,co děti nikdy neměli,tak nemají co kritizovat.Držím palce.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.