| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsou "zlobivé" děti opravdu zlobivé?

Bobe, holky mají pravdu - jsi úplně mimo. Průměrné dítě ve dvou letech (dokonce ani ve třech letech!) skutečně nebude znát jména kosmonautů ani latinské názvy čehokoliv! Pokud se takové děti vyskytují ve Tvém okolí, patrně jsou skutečně nadprůměrně nadané (nebo sis eventuelně nevšiml dobře jejich věku).
Pro zajímavost můžu napsat, jak s námi komunikoval můj syn, když mu byly přesně tři roky. Např.:
"malanan ak" = namaluj vlak
"máma malanan" = mámo, maluj
"bán šídit" = pán řídí (auto)
"šeto šítí" = svítí světlo
"kula iči" = větší kola
"čičí ňam myšku" = kočka jí myšku
a k nejdelším proslovům patřily takovéto věty:
"tepý né, žima nohy" = není mi teplo, zebou mě nohy
"tum naša tady, okiňky tady, deše, kuň, šuňu" = tady je náš dům, tady jsou okna, dveře, kůň a slunce
Stačí?
Jak by mohl hovořit a znát takové věci, o kterých se rozepisuješ???
Připouštím, že náš syn v té době mluvil méně a hůře než valná většina dětí (patrně mimo jiné pro srůst uzdičky pod jazykem) - ovšem i kdyby mluvil více, přesto to naznačuje, že vývoj dětí je asi odlišný od Tvých představ.
Apropos, pokud by se Ti zdálo, že můj syn patří k podprůměrně inteligentní části populace, tak jsi na omylu - v pěti letech byl schopen číst nápisy a krátké verše, a před nástupem do školy uměl počítat do sta, sčítat do dvaceti a orientoval se v tisících, nyní po přestupu na jinou školu (v první třídě), na které se prvňáci učí tzv. genetickou metodou čtení, čte údajně nejplynuleji z celé třídy (25 dětí) apod.
Tož tak.
M.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.