No já neví, jestli dítko čte nápisy v 5 letech, to bych řekla je už poměrně dost standard, to ovládá více předškolních zvídavých dítek - a ty co to neovládají naučí se to ve škole.
NIcméně můj muž četl již ve 3 letech - naučil se ot tak že neustále se ptal tatínka co je tohle za písmenko v novinách a co tamto ... no a jednou ho našli jak v ruce třímal knížku a četl si - nebyla to pohádková knížka čili nešlo o ten případ, kdy dítko bravurně ovlává pohádku slovo od slova a jen předstírá že čte...¨
ale jinak to byl uličník, opakovaně podpálil několik odpadkových košů a jednou dokonce když byl za lumpárny zavřen z bratrancem na balkoně, tak zapálil vlaštovku, tu pustil ... vlaštovka skončila na sousedovic balkoně a volali se hasiči....
takže bych řekla že byl nejen nadprůměrně vyspělý na svůj věk, ale taktéž neuvěřitelně zlobivý - to žhářství ho provázelo snad do 3 třídy na základní škole, pak se věnoval jiným lumpárnám....
no a ještě ke dvoumletým počítačově zdatným dětem - můj bratranec měl interakticní CD se zvířátky, byl to myšoidní program a on věděl na co klikat, kolikátá položka z rozbalené lištičky dělá to a která ono.... prostě to obkoukal od rodičů, když oni mu ta zvířátka na PC ukazovali.... takže mě nepřijde divné, že d2-3 leté dítě má nějakou zvláštní dovednost, vždyt sousedovic 3 leté dítě např. sice neumí s počítačem, ale umí pojmenovat všechna auta podle značky a typu, protože holt jeho tatka je fanda do aut a má doma spiustu časopisů.... já ve svém věku obrazně řečenoo rozeznám trabanta od škodovky a tím končím... a to si o sobě nemyslím že jsem nějak Intelektuálně pozadu, holt mám jiné zájmy....
kdybyb byly všechny děti hodné, bylo by něco divného... když i my dospěláci přeci děláme věci které se dělat nemají, my to víme, a stejně to děláme tak proč se divíme že naše dítka taky někdy neposlouchaji? vždyt jsou po nás... a my jsme jim příkladem....
Předchozí